Mantelzorgmakelaar

In september 2019 ben ik begonnen aan de opleiding tot mantelzorgmakelaar en deze afgerond in oktober 2020.

Een mantelzorgmakelaar neemt zorg- en regeltaken uit handen van mantelzorgers die tijdelijk hulp en ondersteuning nodig hebben.

Vaak moeten mantelzorgers de zorg combineren met werk, opleiding, gezin of vrije tijd. Dat gaat in veel gevallen goed, maar niet altijd.
Als de zorgtaken te ingewikkeld raken en er teveel geregeld moet worden; wanneer het allemaal even teveel is en het onduidelijk is welke regelingen, voorzieningen en mogelijkheden er bestaan, dan kan een mantelzorgmakelaar (tijdelijk) bijspringen.

De mantelzorgmakelaar neemt regeltaken uit handen van de mantelzorger over op het gebied van financiën, regelingen, juridische zaken en voorzieningen. Daardoor kan de mantelzorger zich weer richten op de zorg, zonder dat dit ten koste gaat van werk, school of verenigingsleven.

Vanaf 1 oktober 2020 ben ik samen met mijn collega Rob Hansen als mantelzorgmakelaar aan de slag gaan onder de naam: UwMantelzorgmakelaars.nl.

Ook ben ik werkzaam als onafhankelijk cliëntondersteuner bij ClientondersteuningPLUS. Zie ook www.clientondersteuningplus.nl.

De ondersteuning van zowel ClientondersteuningPLUS als vanuit Uw Mantelzorgmakelaars is in de meeste gevallen altijd gratis. Ik kan u -vrijblijvend- informeren over de mogelijkheden.